De achtergrond

Met autodelen maak je je buurt beter bereikbaar én leuker om in te wonen.

Waarom sluiten mensen elke dag weer in de file aan? Waarom zou je zelf een auto hebben als je deze 95% van de tijd niet gebruikt? En waarom gebruiken we openbare ruimte voor parkeerplaatsen, terwijl we er ook speelplekken of terrasjes van kunnen maken?

Verbaas jij je ook wel eens hierover? Vind je ook dat we onszelf schoner, minder en anders moeten gaan vervoeren? Autodelen is één van de oplossingen voor de veel te hoge CO2-uitstoot van vervoer in Nederland en het dichtslibben van onze wegen. 100% elektrisch rijden is een belangrijke stap op weg naar een duurzame vervoerssector in 2030. Minder auto’s op straat is dat net zo goed.

Elektrisch rijden
Begin 2015 telde de Provincie Noord-Brabant 1.143 volledig elektrische personenauto’s en 8.362 hybride personenauto’s. De provincie wil in 2020 100.000 elektrische voertuigen zien rondrijden op de Brabantse wegen. Daarom betrekt ze zo veel mogelijk Brabanders bij de energietransitie. De campagne Auto van de Straat is een van de manieren om dat te doen. Je kunt hier meer lezen over projecten van de provincie Noord-Brabant om deze ambitie waar te maken.

Autodelen maakt je straat leefbaar
Nederland telt circa 41.000 deelauto’s en zo’n 400.000 autodelers, verspreid over het hele land. Met Auto van de Straat willen Natuur & Milieu, samen met de provincie Noord-Brabant, mensen inspireren om ook autodelers te worden. Door je auto te delen neem je je verantwoordelijkheid om zelf je buurt beter bereikbaar te maken en iets te doen aan de leefbaarheid. Met elke auto die verdwijnt komt er namelijk ruimte vrij om bijvoorbeeld kinderen te laten spelen, elkaar te ontmoeten of een moestuin te beginnen. Elektrische deelauto’s zijn daarnaast schoner en verminderen het grondstofgebruik. Wil je meer weten over de toekomst van mobiliteit in Nederland? Lees dan de Mobiliteitsvisie (pdf) van Natuur & Milieu.

 

 

Partner:

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid