Deelnemers

De straten die deelnemen aan Auto van de Straat Gelderland zijn de Groenendaalseweg in Renkum, de Mosterdhof in Westervoort en de Hindestraat in Nijmegen. Elke straat heeft weer haar eigen redenen om deel te nemen en andere verwachtingen van het project.

Groenendaalseweg, Renkum

De Groenendaalseweg in Renkum gaat binnenkort op de schop. Een perfect moment om eens bij elkaar te komen met bewoners en te praten over hoe de straat er uit moet komen te zien. Het werd snel duidelijk dat er behoefte was aan meer groen en minder auto’s op straat. Goed idee, maar toch lastig te realiseren in een dorp waar niet alle voorzieningen zomaar op fietsafstand liggen. Toen ze Auto van de Straat tegenkwamen, was het enthousiasme meteen groot en de groep snel bij elkaar. De bewoners zijn klaar om hun ervaringen te delen met dorpsgenoten (en andere Gelderlanders) en zo het autodelen verder te verspreiden. Lees meer over deze straat op hun eigen pagina.

Mosterdhof, Westervoort

In deze hofjeswijk in Westervoort ligt sinds 2019 een wijkontwikkelingsplan klaar waarin duurzaamheid een grote rol speelt. De wijk is vanwege zijn ligging gevoelig voor wateroverlast en hittestress. Om deze reden willen bewoners, in samenwerking met de gemeente en andere organisaties, de openbare ruimte klimaatbestendig maken. Dit betekent uiteraard meer ruimte voor groen, en minder stenen. Een lastige opgave in een wijk met een tekort van zo’n 90 openbare parkeerplaatsen. Auto van de Straat is hier dus éxtra waardevol en laat de enthousiaste deelnemers kennismaken met het autodelen. Lees meer over deze straat op hun eigen pagina.

Hindestraat, Nijmegen

In de Hindestraat, een typische jaren ’30 straat in Nijmegen, zit het delen er al goed in. Bewoners lenen elkaar spullen uit via hun straat-app, beheren samen een gezamenlijk speelterrein midden in de straat en organiseren cursussen over de aanschaf van warmtepompen en over hout-stoken zonder overlast. Ze zijn druk aan de weg aan het timmeren naar een duurzame Hindestraat, met steeds meer geïsoleerde woningen en zonnepanelen. De elektrische deelauto past perfect in het plaatje. Het is dus geen verassing dat de groep al snel is gegroeid naar meer dan 20 huishoudens. Lees meer over deze straat op hun eigen pagina.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid