Alle begin is…machtig mooi

Ervaring met autodelen door de Mosterdhof in Westervoort.

Door Job van Essen

3 februari 2021 -Als je begint met autodelen zijn er nog veel vragen. Waar begin je aan? Een auto delen met je buurt? Is ie wel beschikbaar wanneer je hem nodig hebt? Grijp je niet mis? En elektrisch… wat als ie leeg is als ik hem nodig heb? Deze vragen worden vanzelf beantwoord. Gewoon beginnen dus, en dat hebben we gedaan.

Ik ken iemand die de eerste week gewoon voor de lol twee keer is gaan rijden. Wat rijdt dat geweldig, zo’n elektrische auto. Wat een comfort en wat een rust. Super. Duurzaamheid is niet de enige reden om voorstander van elektrisch te zijn. Ik ken ook iemand die het spannend vond om in een andere auto te gaan rijden. Hoe moet dat dan met die kabel en een sleutel in een app? Dat is gek! Of … een automaat, hoe moet dat? Dat ken ik niet… En elektrisch rijden, kan ik dat wel?

Gelukkig zijn er natuurlijk ook altijd een paar die meteen alles uitzoeken en elke functie willen gebruiken. Dat doe je met een brandstof auto veel minder snel, zo uitzoeken en proberen wat je moet doen om zo ver mogelijk te rijden met beperkte brandstof. Dat is past echt het “nieuwe rijden”!Deze verschillen maken het echt leuk dat je de auto deelt, je helpt elkaar op weg en al heel snel ontdekken mensen dat het geweldig is om in een elektrische auto te rijden.

De één kiest er voor om de deelauto te gebruiken voor de korte stukjes rondom de woonplaats, bijvoorbeeld voor een ritje naar de tandarts of om boodschappen te doen. Je zorgt zo voor minder uitstoot in het dorp en in de regio. Anderen kiezen juist voor de langere afstanden en gaan het avontuur aan om onderweg bij te laden om weer thuis te kunnen komen.

Ik vind het bijzonder dat met de komst van de elektrische deelauto’s, deelnemers veel eerder hun eigen fossiele brandstof auto laten staan. Niet alleen vanwege het project en de duurzaamheid maar juist omdat het heel erg lekker rijdt. Ik voorzie een mooie toekomst voor de elektrische deelauto. De komende maanden zullen we alles uittesten en je meenemen in ons verhaal.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid