De vrijheid van een auto dankzij delen

Door Wout Westerhof

30 april 2021 – Als stel zonder eigen auto, zijn wij gewend om ons voornamelijk op twee wielen (per fiets) of op een groot aantal wielen (per trein) te verplaatsen. Op die manier komen wij in principe overal waar wij moeten en/of willen zijn. Er zijn echter situaties, waarbij vier het ideale aantal wielen blijkt om mee van A naar B te komen. Op bezoek gaan bij vrienden is soms minder leuk wanneer twee treinen en een bus benodigd zijn om hen te bereiken, en de terugreis van tevoren zorgvuldig moet worden gepland vanwege beperkte terugreismogelijkheden. Wat is het dan makkelijk om een auto voor de deur te parkeren en weer te kunnen gaan wanneer je wilt. Of wanneer je zware boodschappen bij de bouwmarkt gaat halen, of een afspraak in het ziekenhuis hebt waarbij je je geen vertragingen met een bus kunt permitteren.

Bovenstaande redenen wegen voor ons niet zwaar genoeg om een eigen auto aan te schaffen. Voor al deze situaties is een oplossing te vinden en in sommige gevallen houdt dat het lenen van een auto in. De deelauto biedt voor ons dan ook een ideale uitkomst. Deze maakt het bovendien gemakkelijker om spontaan op pad te gaan voor een paar uurtjes. Even naar de Posbank rijden om een eind te gaan wandelen in de natuur bijvoorbeeld.

Na enkele kleine uitdagingen in de beginfase, waarbij de app soms haperde en het even zoeken was hoe het laden precies werkt, zit het gebruik van de deelauto nu helemaal in ons systeem. De auto rijdt heerlijk (stil en zonder uitlaatgassen) en het delen met buurtgenoten bevalt goed. Iedereen gaat goed met de auto om, dat zie je terug aan de huidige staat van de auto’s.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid