Dubbel zo groen!

Door Simone van den Boogaart en Dedmer van de Waal

7 juni 2021 -Het reserveren ging heel makkelijk. Er van te voren aan denken ging soms wat minder. Het verlengen van de reservering bleek nog een kinderziekte te kennen: je moest op de thuisbasis zijn om dit voor elkaar te krijgen. En meestal was je overal, behalve daar.Tijdens de wintermaanden zag je onderweg de kilometers van de accu harder wegtikken, dan je kilometerteller aangaf. Dat was wel eens spannend. We kregen spontaan extra zintuigen om laadpalen onderweg op te sporen. Vooral in Friesland bleken ze niet erg dik gezaaid te zijn!

Maar met een volle accu, heerlijke stoelverwarming en de radio op vol volume was het prima touren. Voor ons persoonlijk een flinke upgrade ten opzichte van onze bijna oldtimer.
Thuis was het dubbelchecken of de auto weer goed oplaadde. Daar is menig appje over gestuurd: ‘Hopelijk laadt ie goed op!”. Dan liep één van de bewoners even langs om te controleren en de stekkers een extra duwtje te geven voor goed oplaad-contact. De extra bonus: achtergebleven garderobe die door buurtbewoners fris gewassen weer de weg naar de rechtmatige eigenaren vonden.

e-Toekomst

Hoe de deelauto-toekomst er uit gaat zien? We mogen nog zes maanden genieten van deze twee auto’s. In de tussentijd onderzoeken we welke aanbieders wat te bieden hebben. Ook een lokale dealer betrekken we er bij. Want met 6-8 huishoudens gaan we heel graag door met de deelauto’s. Nu het corona-tijdperk richting het einde lijkt te gaan, hopen we nog meer gebruik te gaan maken van de elektrische bolides. En de komende maanden levert het ons nog meer op: de straat die groener wordt! Want er zijn maar liefst acht auto’s weggedaan vanwege de deelauto’s. En daar komen bomen en bloeiende perken voor terug. Dat is een geweldige ruil, toch?

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid