Eerste ervaringen met een elektrische auto

Ervaring met autodelen door de Hindestraat in Nijmegen.

Door Brechtje Renkema

1 februari 2021 -Langere tijd heb ik geen eigen auto tot mijn beschikking gehad en juist op het moment dat ik toch ernstig overwoog om er toch maar één te kopen, bleek dit project te gaan starten in de straat. Wat een uitkomst! Ik verheugde me op het eerste echte ritje met de elektrische deelauto. Met mijn kinderen naar een vriendin in Eindhoven. Mijn bijna puberdochters hadden al een playlist klaargezet op hun telefoons om deze te koppelen aan de muziekinstallatie in de auto. En wat klonk dat extra mooi, zonder motorgeruis. Luidkeels zingend zoefden wij over de snelweg.

Het ritje ging perfect. De dag was erg gezellig en mijn vriendin en haar man waren zeer geïnteresseerd in het project. Overigens wil iedereen die ik er over vertel wel meer weten.  De terugweg verliep even soepel als de heenweg. Het aantal kilometers wat ik nog kon rijden telde langzaam terug. Het kwam precies uit met een speling van 20 kilometer.

Eenmaal terug in de straat was er bij beide laadpalen in de straat geen plaats. Normaal niet erg, maar ik kreeg toch wel spanning door de net ingestelde avondklok, het was één minuut voor negen. Een buurtgenoot was zo vriendelijk om zijn auto te verzetten, zodat ik er bij kon. Ik pakte snel de laadkabel. Maar helaas; te kort. Of beter gezegd; de auto stond toch nog te ver weg. In al mijn klunzigheid probeerde ik de kabel over de auto heen te tillen. Het lukte… Klik in de auto, klik in de laadpaal. Maar toen het resultaat: de kabel liep nu op ooghoogte over de stoep heen. Hmm, niet helemaal de bedoeling. Mijn zoontje, die al de hele tijd wat wilde zeggen, riep gefrustreerd uit: “Je moet de auto andersom zetten, dat zeg ik toch al de hele tijd!’. En inderdaad moest het laadklepje aan de kant van de stoep… Draaien, keren, kwart over negen. Maar: weer wat geleerd voor de volgende rit.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid