Elektrisch uitproberen met het hele gezin

Door Marco Labordus

28 april 2021 – Al langere tijd speelde de gedachte door mijn hoofd om me te oriënteren op elektrisch rijden. Maar de noodzaak tot de aanschaf van een andere auto was er nog niet en het was tot dusver altijd gelukt om het met één auto te doen in ons gezin. Ons werk laat toe dat het OV voldoende uitkomst biedt als we allebei vervoer nodig hebben. Zo is het idee langzaam naar de achtergrond verdwenen. Maar sinds er e-deelauto’s in de Hindestraat zijn, is de interesse in, en ook zeker het enthousiasme voor elektrisch rijden helemaal terug. De ervaring van het prettige rijden in combinatie met het idee dat je door ‘delen’ bijdraagt aan een beter milieu en de kosten van autorijden tot een minimum beperkt is erg aantrekkelijk. “Vermenigvuldigen door te delen” dus. Hoe veel mooier wil je het hebben?

We hebben de “566″ en de “567″ zoals we ze inmiddels liefkozend noemen (naar hun kentekens) al heel wat keertjes gebruikt. De langeafstand-test naar opa en oma in de randstad werd glansrijk doorstaan. Een zondagswandeling en de lunch waren voldoende voor wat extra laadtijd, dus we konden zonder problemen terug naar Nijmegen. Achteraf gezien hadden we het ook zonder laden wel gered. Maar ook fijn is de extra flexibiliteit! Een spoedritje terwijl het net begint te hozen: de 566 of 567 biedt vaak uitkomst. Ook onze kinderen die inmiddels beiden een rijbewijs hebben vinden het erg cool om even de e-deelauto te pakken. Zij hebben nu dus ook allebei een account.

Naar de toekomst toe: er is natuurlijk ook een leven ná onze 566 en 567. Maar wat doen we dan? Ik zie wel voor me dat we met een stel e-depters uit de straat of buurt het concept van een deelauto overeind kunnen houden. Wij staan er in elk geval voor open.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid