Geen tweede auto meer nodig

Door Martijn van Os

25 maart 2021 – Op de kop af twee weken hebben wij een tweede auto gehad, tot het moment dat een vrachtwagen de zijkant van voor tot achter opensneed als een blikopener (in stilstand onbemand voor ons huis gelukkig). Voor ons gezin vormt het hebben van één auto zo’n twee tot vier maal per maand een knelpunt, te weinig dus om een extra auto aan te schaffen, maar het is wel ideaal om gebruik te maken van een laagdrempelige deelauto.

De witte e-golfjes, inmiddels een vertrouwd onderdeel van het straatbeeld, zijn een ideale aanvulling op de eerste auto. Makkelijk via de app te reserveren, te openen met je telefoon, uitstootvrij, dichtbij, comfortabeler dan een brandstofauto, in principe groot genoeg voor 5 personen (nouja, 4+). De actieradius lijkt laag (< 200km), maar in de praktijk rij je zelden meer dan 150 kilometer enkele reis, en bij deze uitzondering, dan maar even koffie drinken tijdens het laden bij Fastned.

Inmiddels zijn we er 3 keer mee op pad geweest. Onder andere: op en neer naar opa en oma, konden we mooi daar hun nieuwe laadpaal testen (totaal 50 kilometer), en op en neer naar de Wijchense Vennen om te schaatsen (totaal koud 10 kilometer). Kortom: de grenzen van het gebruik nog niet echt opgezocht. Oh ja, krijg je de kabel niet van de laadpaal? Kijk dan even of je de laadsessie al geëindigd hebt met de pas, en eventueel de auto opnieuw vergrendelen en ontgrendelen. Ik zeg: verlengen die proef en voortzetten met twee buurtauto’s!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid