Instappen en wegrijden? Eerst even oefenen!

Ervaring met autodelen door de Groenendaalseweg in Renkum.

Door Nina Vergoossen

10 februari 2021 – Voor onze eerste rit in de deelauto van Auto van de straat hebben we geen ‘briefing’ of instructie gehad. We hadden ook wel het gevoel dat – na een algemene uitleg – alles vanzelf duidelijk zou worden zodra we de auto van dichtbij zouden zien en alle informatie van tevoren nog eens goed zouden doornemen. Zo moeilijk kon het niet zijn toch?

In het verleden hebben wij wel eens een zeilboot gehuurd en niet zo lang geleden een verhuisbus van 20 m3 waar je nog nét met je gewone rijbewijs in mag rijden. Altijd waren we blij met de ‘briefing’ vooraf. Je kent dat wel, zo’n praatje met de verhuurder die eerst wat uitleg geeft. Samen kijken waar de knopjes zitten, hoe ruim je een bocht wel of niet kunt nemen en andere handige instructies. Het geeft ons toch net een iets beter gevoel als we de do’s en don’ts even hebben doorgesproken.

Een elektrische auto, eentje die je met je buurtgenoten deelt en die je ontgrendelt met een app in plaats van een sleutel en die ook nog vaststaat aan een laadpunt, daar stap je niet zomaar in. Een kwartiertje voordat onze reservering gepland stond, hebben we voor de zekerheid gecheckt of er een behulpzame buur in de buurt zou zijn. Iemand die ons wat aanwijzingen zou kunnen geven. Gelukkig stond er al een buurman op ons te wachten toen we naar de auto toeliepen. Zo hebben we alsnog een uitgebreide briefing gekregen en restte ons alleen nog maar het wegrijden. Alhoewel, alleen maar…

Meteen bij het starten raakten we al in paniek. Hij startte niet! Maar we hadden toch goed geluisterd en alle stappen netjes opgevolgd? Wat bleek, deze auto hoor je natuurlijk niet. De elektrische motor is veel stiller dan we gewend zijn. Gelukkig! De ‘briefing’ was een succes, maar zelf tijd nemen om te oefenen is óók een goed idee.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid