Onverwacht toch autodelen

Door Editha Gerdingh

07 april 2021 -Het was een beetje langs me heen gegaan, het autodeelproject waar onze straat aan mee mocht doen. Wij hebben één auto en dat is prima. Het levert niet tot nauwelijks vervoersproblemen op, dus waarom zou ik aan een dergelijk project meedoen? Tot ik de twee strakke Golfjes in de straat zag staan!

Mijn eerste auto was een Golf. Dat was een heerlijk bakkie. Ik werd dus toch wel heel benieuwd hoe deze e-versie zou rijden. Nou, ik kan je zeggen: ik was meteen verliefd! De auto’s zijn comfortabel en lekker fel. Reden om toch maar eens mee te gaan doen aan dit straatproject. Ondertussen heb ik er al verschillende korte ritjes mee gemaakt. Puber naar school gebracht tijdens gevalletje stortregen, een vriendin bezocht die een stuk buiten Nijmegen is gaan wonen (net even te ver met de fiets), of voor een kleine boodschap.

Daarnaast heb ik ook één uitdagende trip gemaakt. De actieradius van de auto’s is net iets boven de 200km, maar ik moest 125 km heen en 125 km terug… Alle tips om energie te besparen ter harte genomen. Zo kwam ik met de verwarming laag en stoelverwarming aan, redelijk vernikkeld aan in het Hoge Noorden. Later dan gepland door het energiezuinige rijden, en toen moest ik nog op zoek naar een enigszins snelle laadpaal in de buurt. Lastig! Gelukkig had een naastgelegen bedrijf een snelle laadpaal voor personeel waar ik gebruik van heb mogen maken. De terugreis was een stuk relaxter, maar een dergelijke tour doe ik de volgende keer toch liever met onze eigen auto, dan kan ik bij ieder tankstation terecht.

Wel ben ik heel blij om te kunnen ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. De eerstvolgende nieuwe auto zou zomaar een elektrische kunnen worden. En dat hoop ik eigenlijk ook.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid