Samen oefenen met de nieuwe deelauto’s

Ervaring met autodelen door de Hindestraat in Nijmegen.

Door Jan van Dooren

5 februari 2021 -We zijn nu bijna een maand onderweg met twee hagelwitte, luxe, geluidloze en emissieloze deelauto’s. Er zijn al veel aanmeldingen en kilometers te noteren. Omdat het voor veel mensen nog wat onwennig is hebben we in januari op twee zaterdagmiddagen gezamenlijke oefensessies gehouden.

Reserveren via de “Stapp.in”-app, je mobieltje als sleutel om de auto te openen, opladen van de auto, rijden in een automaat, allemaal dingen die voor de meesten van ons nieuw zijn. Al deze zaken kwamen in de oefensessies uitgebreid aan bod. We werden daarbij professioneel ondersteund door Reinald van “Stapp.in”. De animo was beide zaterdagen groot en iedereen die zo z’n eerste ritje maakte in de deelauto was enthousiast over het project én over de luxe van de auto’s. Ook was menigeen onder de indruk van de snelle acceleratie van de Golfjes. Dit nodigt bij sommigen uit tot pittig rijden, anderen maken er een sport van om zo zuinig mogelijk te rijden. Beide type rijders kwamen tot de ontdekking dat “Stapp.in” meekijkt  en ons waarschuwt met de rijstijl-indicator. De pittige rijders kunnen hiermee wellicht een brief van het justitieel incassobureau voorkomen.

De oefensessies waren nuttig, praktisch en bovenal ook gezellig. En dat is een mooie bijvangst. In deze Corona-tijd waar het sociale leven op een laag pitje staat, kwam bij de oefensessies het echte Hindestraatgevoel weer naar boven. Een straat met mensen die oog hebben voor elkaar en voor de omgeving.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid