Verkopen van de eigen auto: van een groene auto naar een ‘groene’ auto

Door Pieter Gremmen

2 maart 2021 – Op 10 februari, zo’n drie weken geleden, hebben wij onze auto verkocht. Door onze deelname aan Auto van de Straat raakten we overtuigd van deze keuze en is deze stap een stuk makkelijker geworden. Ervoor vonden we het nog wel eens spannend dat we  geen eigen auto meer zouden hebben. Zouden we het gemak gaan missen? De afwezigheid van onze groen gekleurde Kia heeft ons echter nog niet belemmerd en we zijn blij dat we met de elektrische deelauto juist ‘groen’ bezig zijn!

Mocht je ongeveer een week later een blik soep hebben gekocht in de supermarkt, dan was dat blik misschien wel gemaakt van onze auto! De auto die we hebben weggedaan, een Kia, is dus niet naar een volgende eigenaar gegaan. Hij is volledig gerecycled, dat dan weer wel. Dat zegt ook wel iets over de staat waarin de oude auto verkeerde, een van de redenen om te besluiten dat we het niet langer waard vonden om te investeren in deze auto.

We hebben dankzij de deelauto’s altijd een back-up voor de fiets en het ov als dat nodig is.

Wat kunnen verder de afwegingen zijn om een auto weg te doen? Voor ons was dit, onder andere, dat ikzelf op mijn fiets naar het werk kan en mijn vriendin na corona vooral met het ov zal gaan. Dus hoe vaak heb je de auto nu echt nodig? Voorheen pakte ik erg gemakkelijk de auto wanneer het weer wat grijs was of als ik een boodschapje wilde doen. Dit blijkt nu onnodig en het is niet erg duurzaam om zonder nadenken altijd maar in de auto te stappen. Mocht het toch nodig zijn een auto te gebruiken, dan hebben we twee deelauto’s in onze straat die heel goed bevallen. We hebben dankzij de deelauto’s altijd een back-up voor de fiets en het ov als dat nodig is.

Daarnaast wonen mijn ouders dichtbij en mogen we hun auto lenen voor momenten dat we lang met een auto weg willen, bijvoorbeeld voor weekendjes weg of voor een vakantie. In die gevallen lopen de kosten van de deelauto snel op. Anderzijds besparen we juist een heleboel op onze maandlasten, waardoor een dagje weg met de deelauto vaak toch goedkoper is. Kortom, wij zijn blij met ons besluit ‒ en met het feit dat we nu heel wat minder hoeven te zoeken naar een parkeerplek.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid