Wat deel je wel en wat deel je niet?

Ervaring met autodelen door de Mosterdhof in Westervoort.

Door Job van Essen

3 februari 2021 -Als je samen een auto deelt moet je zorgen voor goede afspraken om kortsluiting te voorkomen, zeker als de auto elektrisch is. Afspraken gaan verder dan alleen de planning en beschikbaarheid.Op een gebruikersvergadering, waar we onze eerste ervaring hebben gedeeld, kwamen naast de technische problemen en de afstemming over het wassen van de auto ook een aantal andere zaken voorbij waar je als beginnende gebruiker van een deelauto misschien niet gelijk bij stil staat.

Het is bijvoorbeeld best handig als er een parkeerschijf in de auto ligt. Een ijskrabber zorgt voor een langere actieradius omdat je de kachel en de aanjager niet hoeft te gebruiken.Maar het is ook belangrijk om afspraken maken over roken of eten in de auto. Wij hebben afgesproken dat niet te doen. Als je lang onderweg bent kunnen deze dingen prima tijdens een oplaadmomentje bij FASTNED.

Een andere duidelijke afspraak die we hebben gemaakt is dat we geen honden (of andere huisdieren) meenemen in de auto. Allereerst om de auto niet naar natte hond te laten ruiken na een prachtig uitlaatmoment bij de rivier of in het bos maar ook om rekening te houden met mensen die allergisch zijn. Verder kwam tijdens ons overleg aan bod dat meerdere moeders met jonge kinderen er tegenop zagen om de auto’s te gebruiken, vanwege de kinderstoeltjes. Het kost tijd om die er in en uit te halen, en heb je altijd de handen vrij om twee kinderen en twee stoeltjes mee te nemen naar de parkeerplaats?  Een heel begrijpelijke situatie.

In dit geval hebben we besloten om te experimenteren met een kinderauto. Eén van de twee auto’s richten we in met een kinderstoeltje en stoelverhogers. Zodat de auto ook gebruikt kan worden om de kinderen naar school of naar andere activiteiten te brengen. En zeg nou zelf: juist onze jongste generatie willen we toch het goede voorbeeld geven als het gaat om duurzaamheid en dat je samen oplossingen zoekt om samen te kunnen delen?

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid