Wat doen we: auto verkopen of schorsen?

Door Margit Warmink

2 maart 2021 – Thuiswerken door corona, en dan ook nog een deelauto ‘van de straat’ vlakbij. Waarom verkopen we onze eigen auto niet? Dan merk je pas écht of een deelauto een goed alternatief is. En je bespaart ook nog flink wat kosten. Meer mensen in de buurt zijn door het deelautoproject op dit idee gebracht: inmiddels staan er al 5 of 6 auto’s (ik ben de tel kwijt) minder in onze straat.

Auto van de straat is voor de Groenendaalseweg dus ook: auto’s van de straat. De straat wordt er alleen maar mooier van! Er was wel een ‘maar’: Wat als we binnenkort weer 2 of 3 dagen per week naar ons werk moeten forenzen? Dan zouden we een erg groot beslag moeten leggen op de deelauto ‒ niet zo leuk voor de andere deelnemers. Ook het gestress van een andere auto zoeken en kopen, als dat nodig zou zijn, zagen we niet zitten. De auto op eigen terrein stallen en schorsen bij de RDW, dat is de oplossing die wij gekozen hebben. De ruimte is een beetje krap maar zolang de auto niet beweegt gaat het nèt.

De besparingen zijn de moeite waard, als je de auto maar lang genoeg schorst. De schorsing zelf kost eenmalig € 75,65. De kosten van de autoverzekering en de motorrijtuigenbelasting kun je iedere maand in je portemonnee houden, in ons geval een besparing van bijna €120 per maand. Hoe langer de auto geschorst blijft, hoe groter de besparing, even volhouden dus. 😉 Behalve voor woon-werkverkeer gebruikten we de auto niet zo veel, en dat is nu nog minder. De fiets vonden we altijd al een beter vervoermiddel dan de auto: lekker buiten, lekker bezig en niet alleen eco-groen maar ook genieten van het groen, want we wonen mooi hier in Renkum.

En stel dat we binnenkort weer naar ons werk kunnen, wat doen we dan? Dan wordt het tijd voor een inventarisatie, wie op welke dagen een deelauto nodig heeft. Maar misschien blijven we met z’n allen veel meer thuiswerken, dan komen we er ook wel uit samen. Wat het ook wordt, voorlopig staan er mooi wel 5 auto’s minder geparkeerd in onze straat!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid