Wat had je vooraf willen weten?

Ervaring met autodelen door de Groenendaalseweg in Renkum.

Door Marion Pronk

10 februari 2021 – Zou het wat voor ons kunnen zijn? Dat dacht ik toen ik de flyer over het autodelen met de straat bij ons in de brievenbus vond. Onze kinderen studeren en wonen op kamers, we hebben twee auto’s waarvan er één heel vaak alleen maar staat te staan.”

We hebben ons aangemeld en we mochten meedoen! Ook een leuke kans om wat meer mensen te leren kennen in de buurt. We hebben van tevoren veel informatie gekregen via de organisatie van Auto van de straat. Ook op de vragen die werden gesteld in de groepsapp kwam steeds heel vlot een antwoord.

Via de groepsapp van de Groenendeelers kregen we al het een en ander mee van de eerste ritjes van de andere deelnemers. En ook al hoefden we nergens heen, we wilden toch ook een keer een ritje maken om te ervaren hoe het zou zijn. Reserveren via de app van deelautobedrijf Stapp.in ging prima. Wel vroeg ik me af: hoe weet je nou zeker of de accu van de elektrische auto voldoende is opgeladen als je bijvoorbeeld 100 km moet gaan rijden? Voor nu was dat geen zorg, want we gingen puur voor een ritje in de buurt. Maar in het vervolg hoop ik dat dat ook duidelijk zal worden aangegeven in de app.

Een beetje gek vond ik het wel: je staat ineens in de tuin van een buurvrouw die je (nog) niet echt kent om de deelauto te openen. De auto van het slot halen was even zoeken hoe dat moest (met de app op je mobiele telefoon), maar dat lukte daarna prima. Dan: hoe koppelen we de laadkabel af van de laadpaal? Een filmpje waarin je kunt zien hoe iemand de auto van het slot haalt en de oplader af- en aankoppelt, zou handig zijn. Misschien voor de volgende groepen?

De auto reed prima, wat een comfortabele auto is dat. We hopen dat dit project nog een flinke periode wordt voortgezet, zodat we ook in de post-corona-fase kunnen beoordelen of we dankzij de deelauto inderdaad één auto definitief weg kunnen doen!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid