Wat is Auto
van de Straat?

*** In verband met alle ontwikkelingen rondom het coronavirus is de inzendperiode verlengd tot 14 september. De start van de autodeelperiode verschuift naar 1 oktober 2020. ***

Staat jouw straat ook vol met dure auto’s die voor het grootste gedeelte stilstaan? Al die ruimte die gebruikt wordt voor parkeerplekken in plaats van speeltuinen en groen. Zie jij dat ook liever anders? Meld je straat dan aan voor Auto van de straat! Om deel te nemen aan Auto van de Straat moet je in de provincie Gelderland wonen.

Wij selecteren uit de aanmeldingen drie Gelderse straten die mee mogen doen met Auto van de Straat. Die straten kunnen zes maanden lang elektrisch rijden en het gemak van autodelen ervaren. Het gebruik van de auto’s kost slechts €2,50 per uur. De elektrische laadpalen plaatsen we in de winnende straten, en het opladen is gratis.

Auto van de Straat is een initiatief van provincie Gelderland en Natuur & Milieu. Wij houden van autodelen: het is namelijk een belangrijke oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Voor Auto van de Straat werken we samen met het autodeelplatform Buurauto. Buurauto regelt twee auto’s van het type Nissan Leaf I en II. Dit zijn vijfpersoonsauto’s met een actieradius van 175 en 250 km.

 Hoe werkt de wedstrijd?

  1. Vanaf 2 maart tot en met 14 september kun je jouw straat aanmelden door o.a. een motivatie en foto of video te verzenden via het aanmeldformulier.
  2. Een deelname van een straat bestaat uit minimaal 10 deelnemers uit verschillende huishoudens. Bekijk de spelregels.
  3. Een jury selecteert uit alle aanmeldingen drie winnende straten.
  4. Deze straten kunnen zes maanden lang gebruik maken van de auto’s en ervaren hoe autodelen werkt.
  5. Elke straat maakt kans om zelfs twaalf maanden de auto’s te mogen gebruiken. Je maakt de meeste kans als jullie de auto zo goed mogelijk delen, de ervaringen van jouw straat delen en zoveel mogelijk bereik genereren over autodelen. Dit kan bijvoorbeeld via social media, maar ook plaatselijke media of andere vormen zijn mogelijk. Bij de jurering van de beste straat wordt dus zowel gekeken naar actiedelen (bereik) als autodelen (het delen van de auto).

 

Meld je straat aan

 

In samenwerking met:

Logo Gelderland

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid