Ervaringen met autodelen in Rosmalen

Hoe beviel het de deelnemers van Auto van de Straat in Rosmalen? Ton Dietvorst doet verslag.

De eerste week met ‘onze’ elektrisch auto’s van de straat zit erop

Door Ton Dietvorst

18 maart 2019 – Zaterdag 9 maart zijn ze met veel enthousiasme in de wijk ontvangen én meteen dezelfde dag in gebruik genomen. Het is een mooi gevoel om met zo’n grote groep deelnemers aan dit project deel te nemen. Kattenbosch is een wijk met een sterkte sociale samenhang, waar we al heel veel dingen samen doen, en dit project past er heel mooi in.

De eerste week zijn de auto’s zowel zakelijk als privé voor veel ritten gebruikt. Bestemmingen zoals Schiphol, de IJsbaan en hartje stad, die normaal een CO2-stempeltje zetten, voelen dan toch weer een klein beetje anders.

Voor een aantal mensen in de groep is het gebruik van de app nog wel even wennen, zeker omdat deze bij één van de auto’s, soms niet reageert zoals je verwacht. Natuurlijk gaan we ervan uit dat dit op wordt gelost, maar het levert veel extra communicatie op. Het is hierbij heel prettig dat we elkaar goed weten te vinden, zodat de sfeer in de groep er niet onder lijdt. Ook goed om te zien dat de gebruikers hier gewoon eigen verantwoordelijkheid in nemen en proberen zelf tot een oplossing te komen – al kunnen we natuurlijk niet zonder onze partners in het project. Het zoeken naar een oplossing wordt niet afgeschoven op andere wijkbewoners.

Woensdag hadden we de jaarlijkse vergadering (ADV) van onze wijk. Uiteraard kwam het gebruik van de auto’s ook hier ter sprake. Het project werd met veel enthousiasme ontvangen, ook door de mensen die niet zelf meedoen. Zee vinden dat dit een mooi onderdeel is van ons grotere project – zorgen dat onze wijk Kattenbosch duurzamer wordt – én dat de belasting op het parkeren in de wijk minder gaat worden.

Na een eerste week is er natuurlijk nog geen conclusie te trekken, maar de eerste gebruikers zijn erg enthousiast, overigens ook gewoon over het rijgedrag van de auto’s die erg comfortabel zijn. Voor een deel is dat gewoon het uitrustingsniveau van de auto, maar elektrisch rijdt ook gewoon erg fijn. Heel relaxed!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid