Ervaringen met autodelen in Woudrichem

In Woudrichem lag een van de drie deelnemende straten van Auto van de Straat in Noord-Brabant.

Delen is een nieuwe ervaring

door Goof van Vliet

9 maart 2019 – Vandaag kwamen de twee witte Hyundia Ioniq’s in de vesting in Woudrichem aan. Het Visserijmuseum stelde haar ruimte beschikbaar vanwege de harde koude wind. De apps werden geïnstalleerd op de mobiele telefoons, de laatste gebruikersovereenkomsten werden getekend. De uitleg kregen we eerst nog bij een kopje koffie binnen en toen naar buiten, naar het Arsenaal. OnzeAuto was er met 3 man sterk om alle vragen te beantwoorden. Er kwamen er heel wat. Jammer was dat de laadpaal niet bleek te werken. Beide contactpunten bleven groen als de stekkers er in zaten. Ze horen blauw te zijn als je aan het opladen bent. Dus naar de andere laadpaal waar nu beide auto’s zijn gestald. Daar stond al een andere auto die net geladen was maar niet weggehaald. Gelukkig kennen we bijna iedereen in de vesting maar het geeft wel de noodzaak aan van meerdere laadpalen.

Als je rijdt doe je dat alleen maar met je rechtervoet. Dat is wel even wennen. Als je weg wilt rijden moet je de rem ingedrukt houden maar knop D van Drive niet. Dan gebeurt er namelijk niks. Een ervaren rijder helpt een nieuweling snel uit de brand. Degenen die de handleiding goed hebben bestudeerd ontdekken dat er zowel een sport- als ecomodus mogelijk is. Dat geeft interessante verschillen in rijgedrag maar de eerste kost heel wat meer energie.

In het weekend is er heel wat keren een uurtje uitgeprobeerd. Voor de komende week staan alle dagen de auto’s van 1 – 4 momenten gereserveerd. De kop is eraf, elektrisch rijden is erg prettig. Delen is een nieuwe ervaring.

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid