Met de elektrische deelauto op paasvisite

Met Pasen gaan veel mensen op pad. Hoe werkt dat met een elektrische deelauto? Lees de ervaring van Anja en Ton de Koning uit Woudrichem.

Met Pasen op pad met de deelauto

Door Anja en Ton de Koning

30 april 2019 – Tweede Paasdag is bij uitstek de dag dat Nederland uit rijden gaat. Druk of niet, het lijkt ons niet te deren, we gaan er massaal met de auto op uit. Hoe anders was deze ervaring nu voor ons vanuit Woudrichem. Wij rijden elektrisch, dus geen uitstoot van onze auto. Niet in de file die vreselijke luchten opsnuiven van onze eigen en andere blikken. Dit zijn echt de voordelen van elektrisch rijden. Maar zo’n auto delen met elkaar is een ander verhaal. Hoe lastig ervaren we het als er geen auto beschikbaar is voor de geplande paasvisite? Verleggen we onze activiteit? Passen we ons aan aan het even niet beschikbaar zijn?

Ruilen via de groepsapp
In ons geval was er wel een auto beschikbaar op Tweede Paasdag, maar daar zouden wij niet de geplande 350 km kunnen rijden. Hoe heerlijk is het dan als je durft te vragen in de groepsapp: “Kunnen we ruilen? Jij de kleine BMW i3 met minder acceleratie, wij de grote Hyundai Kona waardoor we niet tussendoor moeten bijladen?”. “Prima!”, was het antwoord, dus dat was mooi geregeld.

In één keer door of tussentijds laden?
Onze ervaring is wel dat het ook gezellig kan zijn om met meerdere mensen te wachten op voldoende stroom bij een snellaadstation. Je stapt de auto uit en hebt onverwacht leuke gesprekken. Dat het geen eigen auto is, maar een deelauto, leidt wel tot verbaasde reacties. Hoe dan ook, onze rit met de deelauto was zeer comfortabel. Met gemak hebben wij onze rit van 350 km kunnen maken. Hoe luxe is het als je in een Hyundai Kona rijdt met warm weer, met airco aan en zelfs even de stoelverkoeling kan uitproberen, zoemend over de weg en dat volledig elektrisch. Beter konden wij het ons niet bedenken.

Extra uurtje nodig? Zo bijgeboekt! 
We hadden eerder gepland om 20:00 uur weer terug te zijn in Woudrichem. Dit tijdstip bleek uiteindelijk vrij krap. Daarom hebben we tussentijds via de reserveringsapp de deelauto voor de zekerheid één uur bijgeboekt. Dat bleek heel gemakkelijk te gaan met de telefoon. Om 20:15 uur konden wij de auto weer veilig en wel op zijn vast plek in de vesting van Woudrichem parkeren. Klaar voor de volgende gebruiker. Wie dat zal zijn weten we niet, maar deze wensen wij veel rijplezier met deze fantastische auto!

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid