Wat is Auto
van de Straat?

Met Auto van de Straat krijgen drie straten kans om een half jaar te ervaren dat autodelen werkt. Door de auto's goed te gebruiken én hun ervaringen zoveel mogelijk te delen via verschillende media kan één straat de auto's zelfs een heel jaar lang gebruiken!

Staat jouw straat ook vol met dure auto’s die voor het grootste gedeelte stilstaan? Al die ruimte die gebruikt wordt voor parkeerplekken in plaats van speeltuinen en groen. Er wordt makkelijk ruimte gewonnen voor andere doeleinden als je binnen je buurt gebruik kon maken van gedeelde auto’s. Daarnaast neemt autodelen de zorgen van een eigen auto weg, is het beter voor het milieu en faciliteert het leuk contact met de buurt.   Om deze redenen is Auto van de Straat opgezet.

Dankzij Auto van de Straat kunnen drie straten voor zes maanden lang elektrisch rijden en het gemak van autodelen ervaren. De auto’s kunnen gebruikt worden voor een flink gereduceerd tarief en de laadpalen worden gratis geplaatst.

Auto van de Straat is een initiatief van Natuur & Milieu en verschillende provincies. De eerste editie heeft plaatsgevonden in Noord-Brabant en de tweede editie vond plaats in Gelderland. Voor Auto van de Straat werken we samen met verschillende autodeelplatforms, onder andere met Buurauto en OnzeAuto. Deze platforms regelen twee elektrische vijfpersoonsauto’s met een flinke actieradius en de app om de auto’s te reserveren.

Hieronder een korte film over de provincie Gelderland

Hoe werkt het project?

  1. Als we in een provincie starten met Auto van de Straat kunnen geïnteresseerde groepen zich bij ons aanmelden. Zij geven de grootte van de groep door en ook hun motivatie om mee te doen.
  2. Uit de verschillende aanmeldingen worden drie winnende straten gekozen door een jury. Per straat doen er mensen uit minimaal 10 verschillende huishoudens mee.
  3. Deze straten kunnen zes maanden lang gebruik maken van de auto’s en ervaren hoe autodelen werkt.
  4. Elke straat maakt kans om zelfs twaalf maanden de auto’s te mogen gebruiken voor de lage prijs. De ‘beste deelstraat’ wint deze prijs door zo goed mogelijk de auto’s te delen en hier zo veel mogelijk bereik over te genereren via verschillende media.
  5. De niet-geselecteerde straten krijgen een webinar aangeboden waarin zij tips en tricks krijgen over succesvol autodelen en vragen kunnen stellen over het zelf opstarten van een initiatief.

Wij houden van autodelen: het is namelijk een belangrijke oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Daarom laten we via Auto van de Straat zo veel mogelijk mensen kennismaken met het autodelen.

 

 

 

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid