Je hoort helemaal niet dat je rijdt

Je hoort helemaal niet dat je rijdt

Carolina Vogel bestuurde een dag een eGolf: "Als ik het sleuteltje in mijn eigen auto omdraai, ben ik gewend om 'vrrroemmm' te horen, maar toen ik de eGolf startte gebeurde er niets. Ja, 'pling-plong' om aan te geven dat-ie het deed. En toen ik wegreed, dacht ik, 'ik hoor helemaal niet dat ik rijd'. Dat was wel even wennen."

Lees meer
Steeds meer mensen delen hun elektrische auto met anderen

Steeds meer mensen delen hun elektrische auto met anderen

Minder auto’s en schonere auto’s. Steeds meer mensen delen hun elektrisch auto met anderen. Hoe dat bevalt? Dit zijn hun ervaringen.

Lees meer
Mee met Karin op vakantie met de elektrische auto naar Oostenrijk

Mee met Karin op vakantie met de elektrische auto naar Oostenrijk

Deze zomer ging Karin, projectleider Mobiliteit bij Natuur & Milieu, samen met haar man en kinderen voor het eerst op vakantie met hun elektrische auto. En dan ook nog meteen naar de Oostenrijkse bergen. Hoe bereid je je daarop voor en gaat alles wel zoals gepland?

Lees meer
7 tips voor een relaxte elektrische vakantie

7 tips voor een relaxte elektrische vakantie

Als je denkt aan een relaxte vakantie is op reis met een elektrische auto waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt. Toch hoeft op vakantie met een elektrische auto niet stressvol te zijn. Helemaal niet als je goed voorbereid bent. Daarom geven we je 7 tips om goed voorbereid een relaxte elektrische vakantie te hebben.

Lees meer
Hoe gaat autodelen met 4 huishoudens?

Hoe gaat autodelen met 4 huishoudens?

Wim deelt een elektrische auto met drie andere huishoudens. Hij vindt het belangrijk dat er minder auto's op straat komen, want dan blijft er meer ruimte over voor groen en voor fietsen. Meer ruimte in de straat voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten, zo wordt de straat veel gezelliger.

Lees meer
Er kan nog meer bij!

Er kan nog meer bij!

Vakantieplannen aan het maken? Testrijder Tjitske ging op vakantie met de Volkswagen E-golf naar de wieden bij Giethoorn. Samen met vriend Bart, zoon Ole (12) en dochters Luna (16) en Ise (15) twee weken op pad. Kan dat met al die bagage? Jazeker!

Lees meer
We hebben zelfs al een deukje

We hebben zelfs al een deukje

Testrijder Michiel deelt de Volkswagen E-golf met auto-deelgroep ‘Autodelen Zwolle’. De auto wordt meer dan goed gebruikt; al meer dan 11.000km op de teller. ‘We hebben zelf al een deukje, heel jammer, maar dat hoort erbij’.

Lees meer
Jaap de Vries

Jaap de Vries

Jaap reed al een aantal jaren in een hybride waarin hij regelmatig last had van range anxiety. Nu hij is overgestapt op een 100% elektrische auto heeft hij daar eindelijk helemaal geen last meer van.

Lees meer
Armand, Lizette & Elif

Armand, Lizette & Elif

“Voelt heerlijk: geluidloos rijden en gezond. ‘De auto kan best een dagje zonder u’ wordt nu ‘de auto deel je continu’. We houden ons dagelijks bezig met ontwerpen van gezonde gebouwen, sociaal ondernemen, ondersteuning bij educatie en nu dus ook met duurzame mobiliteit.”

Lees meer
5 Vragen aan Sander

5 Vragen aan Sander

Sander Ekstijn, deelnemer Testrijders Utrecht. ‘De gezichten de eerste keer als ze de auto starten en niets horen. Onbetaalbaar!’

Lees meer
Be like Luca

Be like Luca

Aussiedoodle Luca had een hekel aan lawaaiige benzine auto's, tot haar baasje begon met elektrisch rijden. Nu rijdt Luca maar al te graag mee.

Lees meer
Laura & Jeroen

Laura & Jeroen

“Teveel auto’s staan te vaak stil. Zonde! Voor ons lange tijd reden om geen auto te hebben. Tot we konden deelnemen aan De Testrijders! We delen onze Elektrische Golf graag met iedereen die elektrisch rijden wil ervaren of gewoon een fijne auto wil lenen”.

De Groene Regentes

De Groene Regentes

“Echt helemaal elektrisch. Dus geen stinkende diesel of benzine. Ons buurtinitiatief “de Groene Regentes” doet mee aan de actie van Natuur & Milieu en de gemeente Den Haag. We willen zoveel mogelijk mensen het elektrisch rijden laten ervaren. Hij rijdt als een speer en is heel stil.”

Lees meer
Karin & Diede

Karin & Diede

“Wij zijn Karen en Diede. Wonen in Scheveningen, en hebben geen auto nodig voor ons werk. Toch is die af en toe wel handig, zeker als we met onze twee kleine jongens reizen. Dat doen we nu dus elektrisch. Want het is leuk iets nieuws te proberen, dat te delen en de olieboeren niet langer te sponsoren.”

Mark Gorter, Royal Haskoning DHV

Mark Gorter, Royal Haskoning DHV

“Eigenlijk zijn wij bij toeval begonnen met elektrisch rijden. Onze CEO was in gesprek met de CEO van BMW en toen kwam de nieuwe serie i3 ter sprake, die een grotere reikwijdte had. Die actieradius was precies het zetje dat we nodig hadden om over te stappen op elektrisch rijden, en dat paste in de verduurzaming waar we met het bedrijf al langer mee bezig waren.”

Lees meer
Joaquim Lima

Joaquim Lima

“I am a teacher at an international school with people from more than 40 countries. I took my students, parents and other teachers for a test drive. They all were impressed. One of my colleagues went home and talked with the husband about the experience. As they live far from school, they decided to book a test drive in a Leaf from the local Nissan dealer. They loved the car and decided to buy it and even install a charger point in their house.”

Gijs van der Poel

Gijs van der Poel

“Sinds kort ben ik nu zelf een dagelijkse elektrische rijder en dat is best een ervaring. Als één van mijn toekomstige kinderen over een jaar of 30 met pech langs de weg staat dan kan ik hem of haar in ieder geval geruststellen met mooie anekdotes over de tijd dat we pas net elektrisch reden, accu’s nog met kabels aan laadpalen werden geladen en dat de Westerstorm funest was voor de afstand die je met je auto kon rijden. Tot die tijd ga ik vooral genieten van de ervaring die ik opdoe.”

Jimmy Karaaslan

Jimmy Karaaslan

“Omdat de ritten vaak kort zijn, kan je meestal thuis opladen. Tussentijds laden is zelden nodig, is mijn ervaring. En daarnaast is zo zuinig mogelijk rijden een leuk spelletje geworden.”

Toine Kamphuis

Toine Kamphuis

“Zet een willekeurige automobilist achter het stuur van een elektrische auto en aanschouw de verwondering. Geruisloos rijden, lage bijtelling, goedkoop stroom ‘tanken’, lage onderhoudskosten, subsidies en ‘nul’ uitstoot. Op papier is elektrisch rijden dé perfecte uitvinding.”

Henny Radstaak, Vroege Vogels

Henny Radstaak, Vroege Vogels

Uiteindelijk rijd je op de brandstof van de toekomst: elektriciteit!

Lees meer
Danielle Hoogendijk

Danielle Hoogendijk

“Je auto meegeven aan een onbekende is spannend. Maar via het reviewsysteem van SnappCar zijn zowel huurder als verhuurder niet lang onbekend. Je bepaalt uiteindelijk zelf of je aan die persoon met een gerust hart je auto meegeeft. De grootste uitdaging is dat onbekenden je weten te vinden.”

Jeroen Robbers

Jeroen Robbers

"Elektrisch rijden is de toekomst, dat begrijp je pas echt als je elektrisch hebt gereden."