Tweedehands elektrische auto’s: wat is er te koop?

Veel leasecontracten lopen af en dus komen er meer tweedehands elektrische auto's beschikbaar. Wat staat er nu zoal te koop?

Een van de nadelen die vaak wordt genoemd bij elektrische auto’s is de hoge aanschafprijs. Vandaar dat vooral bedrijven of ZZP’ers hun auto leasen. Veel van deze leasecontracten lopen ondertussen af en dat betekent dat er steeds meer tweedehands elektrische auto’s op de markt komen. Daarnaast zijn pioniers van elektrische rijden ondertussen misschien al aan hun tweede auto toe. Er zijn nu dus redelijk wat opties voor tweedehands elektrische auto’s op de markt.

Benieuwd wat er zoal te koop staat? Op autoscout vind je een ruime selectie aan tweedehands elektrische auto’s. We lichten er hier 3 voor je uit:

Renault Zoe

Prijs: vanaf €9.000 tot €13.000
Bereik: geschat op 120 tot 150km met een 22kWh accu

De Renault Zoe is een van de goedkoopste elektrische auto’s die op autoscout te vinden is. De Renault Zoe is een kleine goed wendbare auto, ideaal als je in de stad woont en weinig parkeerplek hebt. De reden waarom de Zoe’s goedkoper zijn is omdat je de accu er los bij huurt van Renault. Een voordeel hiervan is dat als de accu onder de 75% van de originele capaciteit valt hij gerepareerd of vervangen wordt door Renault. Een nadeel is echter dat de maandelijkse huur van de accu begint bij €59 per maand.

Nissan Leaf

Prijs: vanaf €11.000 tot €25.000
Bereik: geschat op 150km met een 24kWu accu

De Nissan Leaf is een wat grotere stadsauto die goed geschikt is als gezinsauto. Nissan was er als een van de eerste bij met het ontwikkelen van elektrische auto’s. Het eerste basismodel van de Leaf uit 2011 is daardoor al goedkoop te krijgen voor rond de 11.000 euro. Om haar voorsprong te behouden kwam Nissan in 2013 al met een vernieuwde versie van de Leaf uit. Hierdoor zijn er veel verschillende versies op de markt, wat de keuze groot maakt maar vergelijken lastig.

BMW i3

Prijs: vanaf €18.000 tot €25.000
Bereik: geschat op 100 tot 130km met een max van 200km in ECO PRO+ stand

De BMW i3 is met de vele extra opties een luxe stadsauto. De auto heeft een apart interieur en deuren die de andere kant op gaan, maar ook een verrassend kleine draaicirkel. Het nadeel van de BMW i3 tweedehands kopen is dat door de vele extra opties de auto’s lastig met elkaar te vergelijken zijn. De extra optie pro-navigatie wordt wel aanbevolen zodat het middelste scherm beter af te lezen is.

Benieuwd wat er nog meer tweedehands te koop staat? Neem eens een kijkje op autoscout24.nl
Liever een paar proefritjes maken in verschillende elektrische auto’s, kijk dan eens op testrijders.nl of snappcar.nl

  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid