Zelf ook elektrisch autodelen?

Er kunnen per provincie maar drie straten meedoen met Auto van de Straat. Maar wil je nu zelf ook autodelen dan kan dat natuurlijk. Op deze pagina staan tips en links om je verder te helpen om met jouw buurt ook een autodeel-project te starten en je kan hier een gratis hand-out over autodelen downloaden.

Woon je niet in Noord-Holland of doe je niet mee met Auto van de Straat? Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om zelf te beginnen met autodelen of een project te starten in je eigen buurt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een auto van Greenwheels dat al twintig jaar gedeelde auto’s in Nederland laat rijden. Of via SnappCar waar je een auto huurt van mensen bij jou in de buurt. Met een van de flexibele autodeel apps is er vaak wel een auto in de buurt te vinden. Kijk op ritjeweg.nl voor een vergelijking van verschillende deelauto’s.

Wil je liever een project starten in jouw buurt of straat? Dat kan bijvoorbeeld met autodeelplatform Buurauto, onze samenwerkingspartner voor Auto van de Straat in Gelderland. Woon je in Limburg? Kijk dan bijvoorbeeld eens bij DeeldeZon, zij wonnen in 2019 de Autodeel Award voor hun lokale initiatief. De landelijke coöperatie DEEL zet projecten voor bewoners die samen hun vervoersmiddelen willen gebruiken om zo te besparen. De organisatie We Drive Solar zet autodeelprojecten op met slimme laadpalen die met zonne-energie werken. Wil je meer weten over autodelen in Nederland? Lees dan verder op autodelen.info.

Download de hand-out

Een goed begin voor iedereen die wil autodelen is onze gratis hand-out ‘Autodelen doe je samen’ Hierin vind je een overzicht van aanbieders, tips bij autodelen en een stappenplan om autodelen tot een succes te maken. Je kunt de hand-out downloaden via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid